Normal_museum__kind__cultuureducatie

De provincie Drenthe kent 25.000 euro extra toe aan Oktobermaand Kindermaand. Deze succesvolle activiteit bestaat al langer, maar de organisatie heeft een plan ingediend voor extra activiteiten. Dit plan is bedoeld om kinderen die doorgaans moeilijker te bereiken zijn, actiever bij cultuur te betrekken. Dit meldt de provincie Drenthe.

Gedeputeerde Bijl: “De diverse culturele instellingen in Drenthe gaan steeds meer samenwerken. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Daarom is het idee ontstaan om de grote culturele instellingen in Drenthe uit te dagen om met een plan te komen om in gezamenlijkheid de cultuurparticipatie van kinderen te vergroten. Binnen het voorstel van Oktobermaand Kindermaand komen samenwerking, kennisdeling en innovatie samen.”
 
Het idee voor uitbreiding van Oktobermaand Kindermaand komt van K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur, en het Drents Museum. Zij richten zich volgend jaar op kinderen die normaal niet zo snel meedoen aan culturele activiteiten. Marieke Vegt, directeur van K&C, ‘Ruim 12.000 kinderen doen mee met Oktobermaand Kindermaand. Een geweldig bereik maar toch is er nog een grote groep voor wie kunst en cultuur niet vanzelfsprekend zijn. We willen deze kinderen in hun eigen omgeving laten ervaren dat kunst maken of bekijken heel leuk is.”
 
Oktobermaand Kindermaand betekent een maand lang gratis genieten van kunst en cultuur in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken, borgen, kerken en molens openen in de weekenden van oktober gratis hun deuren voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij organiseren speciale activiteiten. Het programma staat ieder jaar bol van boeiende workshops, spannende rondleidingen en mooie voorstellingen. Ook aan kinderen met een beperking wordt gedacht.
 
Het startsein wordt gegeven door burgemeesters van de deelnemende gemeenten samen met de kinderen van de basisscholen. Tijdens de Burgemeestersactie wordt het programma bekend gemaakt in de vorm van een  programmafolder of -boekje.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids