Logo_logo_roc_midden_nederland__mbo

Dinsdag 15 november organiseert ROC Midden Nederland een conferentie over de toekomst van de zorg. De vraag in de zorg verandert in een hoog tempo, evenals de vraag naar anders geschoolden. ROC Midden Nederland voert het gesprek hierover in de regio met relevante partijen uit de zorg en het onderwijs om zo een structurele dialoog te starten. Dit meldt ROC Midden Nederland.

Tijdens deze Conference Community of Future Care zijn studenten en leerlingen van ROC Midden Nederland, het vmbo en het hbo aanwezig om kennis te maken met hun toekomstige werkgever. Keynote-sprekers als Peter Heshof, tijdsgeestwatcher, Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur Prinses Maxima Center en Margriet Sitskoorn, hoogleraar Klinische Neuropsychologie nemen de bezoekers mee om een kijkje te nemen in de toekomst van de zorg. Daarnaast zijn er diverse sessies, inspirerend of verdiepend, waar vanuit diverse invalshoeken gekeken wordt naar de zorg van de toekomst. 
 
Er is sprake van nieuwe zorg en nieuwe zorgberoepen. Technologie speelt een steeds grotere rol en de digitalisering heeft een vogelvlucht genomen. Dat vraagt om een andere kijk op organisatieprocessen in de zorg en om personeel wat hiermee uit de voeten kan en hun beroep kan blijven uitoefenen. 
 
Ebby Pelsma en Rene Gelens, directeuren Gezondheidszorgcolleges Amersfoort en Utrecht: “De Future Care conferentie is de start van een continue dialoog, zodat we tijdig kunnen inspelen op alle veranderingen en ontwikkelingen in de zorg, door middel van een andere kijk op organisatieprocessen en anders geschoold personeel.”  
 
De conferentie vindt plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht, tussen 12.00 uur en 17.30 uur. Meer informatie over het programma en aanmelden kan via de website www.futurecare.rocmn.nl.