Normal_kinderen_wetenschap

Zondag 23 oktober is het Wetenschapsdag in Delft. Deze dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van wetenschap en technologie. De Haagse Hogeschool, Science Centre Delft en de Botanische Tuin openen deze dag hun deuren voor het publiek. Dat melden gemeente Delft en TU Delft.

Tijdens de Wetenschapsdag staat in het Science Centre alles in het teken van Robots. Zo kunnen de bezoekers meedoen aan de Ozobot challenge, de onverwachte zwaartekracht in de ruimte beleven door zelf een robotarm te besturen en vliegen met drones en air swimmers. Ook het Maerlant Lyceum is dit jaar aanwezig op het Science Centre. Op deze middelbare school in Den Haag is Robotica één van de populairste vakken, terwijl er niet eens echt les in wordt gegeven. Na schooltijd komen de leerlingen bij elkaar om te bouwen, ontwerpen en programmeren. Op de Wetenschapsdag laten de leerlingen zien welke robots zij allemaal hebben, bijvoorbeeld de rekentobot, de cubesolver en rijdende en lopende robots.

Ook de Faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving van de Haagse Hogeschool is op de Wetenschapsdag open voor publiek. De bezoekers kunnen bijvoorbeeld kijken en ervaren wat er met technologie en wetenschap allemaal kan. Er zijn proefjes te doen, workshops te volgen en nog meer andere activiteiten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids