Logo_stichting-lezen-logo

Stichting Lezen organiseert op donderdag 10 november het wetenschappelijk congres ‘Succesvol lezen in het onderwijs’. Bijzonder hoogleraren Roel van Steensel en Eliane Segers zullen hun visie geven op de vraag hoe de leesvaardigheid en het leesplezier van kinderen en jongeren in het onderwijs te stimuleren. Het congres richt zich op professionals die zich in de dagelijkse praktijk bezighouden met leesonderwijs, van onderzoekers en onderwijzers tot leesconsulenten van de bibliotheek, en andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in recent onderzoek naar lezen op de basisschool en middelbare school. Dit meldt Stichting Lezen.

Van Steensel en Segers zijn benoemd tot bijzonder hoogleraar aan respectievelijk de Vrije Universiteit van Amsterdam en Universiteit Twente. Van Steensel heeft zich gespecialiseerd im leesgedrag en Segers richt zich met name op de combinatie van lezen en social media. Op het congres zullen zij recent eigen onderzoek en komende onderzoeksplannen presenteren.

Na deze presentatie komen in het middagprogramma diverse vraagstukken uit het leesonderwijs: Hoe kunnen docenten hun leerlingen inspireren en uitdagen om meer te lezen? Welke begeleiding helpt zwakke lezers? En welke digitale tools en vernieuwingen zijn er mogelijk in het lees- en literatuuronderwijs.

Meer informatie over het congres op www.lezen.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids