Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

Om te horen wat scholieren nu eigenlijk vinden van het huidige curriculum in het voortgezet onderwijs organiseren het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en Onderwijs2032 een aantal bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaan de scholieren in gesprek met Onderwijs2032 en geven hun mening over de huidige plannen voor het nieuwe curriculum. Dat meldt LAKS.

Het platform Onderwijs2032 wil van de scholieren weten welke dingen belangrijk zijn die ze nu op school leren. Ook wil het platform de mening van de scholieren over de huidige plannen voor het nieuwe curriculum. De scholieren krijgen verder de opdracht om aan andere leerlingen te vragen wat zij belangrijk vinden en wat zij vinden van de plannen van het platform. De leerlingen mogen zelf bepalen hoe ze dit doen, dit kan bijvoorbeeld door een enquête in de klas af te nemen.

De eerste bijeenkomsten zijn in de eerste of tweede week van september bij de SER in Den Haag. De scholieren komen vervolgens in de eerste of tweede week van oktober weer samen om te vertellen wat zij vinden van de plannen en hier presenteren zij ook hun ideeën. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids