Normal_studeren_vrouw_lezen_boek_studie

De laaggeletterdheid in Oost-Groningen wordt aangepakt met behulp van vrijwilligers die zelf laaggeletterd zijn geweest. In het plan wordt ook aangesloten op lopende projecten. Eerdere ervaringen elders in het land hierover zijn positief. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Projectleider Corine Rockers van Stichting Lezen en Schrijven wil vrijwilligers die eerder zelf laaggeletterd waren inzetten om andere laaggeletterden te helpen. Hierdoor wordt het makkelijker voor laaggeletterden om hulp te vragen. Binnen het project wordt vooral gewerkt aan taal, rekenen en digitale kennis. Door steeds kleine stapjes te nemen en laagdrempelig te werk te gaan, wordt aan het zelfvertrouwen van laaggeletterden gewerkt. Ook wordt geprobeerd ouders meer betrokken te laten zijn.
 
Stichting Lezen en Schrijven is betrokken bij het Taalhuis Midden-Groningen. Het Taalhuis is voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken, lezen en schrijven. Het Taalhuis werkt samen met regionale roc's, Biblionet en welzijnsorganisaties. Er wordt zoveel mogelijk aangesloten bij bestaande initiatieven en projecten. Rockers: “In Twente wordt al volgens deze methode gewerkt, met succes. Die aanpak proberen we ook hier, aangepast aan de lokale situatie.’’
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids