Normal_dating_date_liefde_verliefd_isabella_2386

Scholen zijn verplicht om aandacht te besteden te aan seksualiteit en diversiteit. Scholen mogen zelf bepalen hoe zij hier invulling aan geven. Rutgers organiseert op 29 september in Utrecht een masterclass seksualiteit en seksuele diversiteit in de kerndoelen. Dat meldt Rutgers.

Hoe kunnen docenten de lessen inrichten en rekening houden met culturele en religieuze diversiteit? Rutgers adviseert hiervoor het leerplanvoorstel seksualiteit en seksuele diversiteit van SLO voor richting en inspiratie. In de masterclass staat de organisatie stil bij de doelen die de docenten bij de leerlingen willen bereiken. Ook wordt besproken wat dat van de docenten vraagt en welke werkvormen en materialen geschikt zijn om die doelen te bereiken.

Tijdens de masterclass oefenen de deelnemers met verschillende typen werkvormen, worden er ervaringen uitgewisseld en leren de deelnemers te werken met de thema's. Hierbij krijgen de deelnemers handvatten hoe rekening gehouden kan worden met culturele en religieuze diversiteit.

De masterclass is op 29 september van 16:00 tot 19:00 uur in Utrecht en kost 50 euro. De masterclass is voor leraren en mentoren in het voortgezet onderwijs en wordt gegeven door Nilüfer Gürses, trainer en consultant bij Rutgers.

© Nationale Onderwijsgids