Logo_logo-fontys

Op 11 november 2016 organiseert het kenniscentrum Gedrag van Fontys Hogescholen en het Expertisecentrum PBS Windesheim voor de 8e keer de School Wide Positive Behavior Support (SWPBS)-conferentie. De conferentie vindt plaats in Utrecht en het thema is dit jaar: 'PBS - ook in de klas!'. Dat meldt Fontys Hogeschool.

Positive Behavior Support (SWPBS) is een schoolbrede aanpak gericht op het creëren van een positief schoolklimaat, zodat het leren wordt bevorderd en gedragsproblemen worden voorkomen. SWPBS is een raamwerk om goede schoolresultaten te bereiken. De SWPBS aanpak zorgt ervoor dat alle leerlingen de meest effectieve interventies in de klas aangeboden krijgen, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. SWPBS is geen curriculum en geen methodiek, maar SWPBS biedt een operationeel model dat scholen direct ondersteunt bij effectief onderwijs. SWPBS kan beschouwd worden als een aanpak die antwoord geeft op moeilijke onderwijssituaties.

Bent u op uw school of instelling bezig met SWPBS en wilt u laten zien hoe dat bij u werkt? Heeft u onderzoek op dit gebied gedaan en wilt u uw (voorlopige) resultaten presenteren? Of wilt u in een training geïnteresseerden laten ervaren hoe SWPBS werkt in de praktijk? Fontys nodigt u van harte uit een workshop, training, presentatie of good practice te verzorgen. U kunt uw voorstel indienen tot uiterlijk 13 juni 2016 indienen. Voor meer informatie kijk hier.

© Nationale Onderwijsgids