Normal_koninginnedag2008_beatrix

Prinses Beatrix der Nederlanden is op vrijdag 10 juni in Zeist aanwezig bij het symposium “Muscles2Meet - Neuromuscular Young Talent Symposium”, een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds. Muscles2Meet wordt georganiseerd door promovendi op het terrein van spierziekten en is bedoeld om jonge talentvolle onderzoekers te binden aan het spierziekten-veld. Dat meldt Het Koninklijk Huis.

Op het symposium kunnen jonge spierziektenonderzoekers elkaar en het vakgebied beter leren kennen. Op het programma staan onder andere lezingen van succesvolle onderzoekers en interactieve workshops. Het fonds stimuleert onderzoekstalent op het gebied van spierziekten in Nederlands, omdat ze jong talent willen aantrekken en behouden voor het onderzoeksveld. Alle Nederlandse studenten die promotieonderzoek doen naar spierziekten zijn uitgenodigd.

Het Prinses Beatrix Spierfonds streeft ernaar de kwaliteit van spierziekten-onderzoek in Nederland te borgen en te optimaliseren. Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium en nam deel aan de eerste brainstormsessie in 2015.

© Nationale Onderwijsgids