Normal_examen_multiple_choice

Op 26 mei vindt een studiemiddag plaats over verbetering van de kwaliteit van toetsing en examinering in het hoger onderwijs. De studiemiddag is voor leden van examencommissies en wordt georganiseerd door de Vereniging Hogescholen in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Examens (NVE). Dit meldt de Vereniging Hogescholen.

De middag begint met een keynote van Martine Pol-Neefs (Onderwijsinspectie), waarin zij ingaat op het vorig jaar verschenen onderzoeksrapport “Verdere versterking: onderzoek naar het functioneren van examencommissies in het hoger onderwijs”. Daarnaast behandelt Frank Hendriks (Hobéon) de relevante recente jurisprudentie voor en over examencommissies.
 
Ook zijn er interactieve sessies waarin eigen vragen en casuïstiek aan de orde kunnen komen. Deelnemers zullen deze met elkaar bespreken, wat tevens de gelegenheid biedt tot netwerkvorming.
 
Na de interactieve sessies volgt een workshopronde. De inhoud van deze workshops wordt enige dagen vóór de studiemiddag nader bekendgemaakt.
 
© Nationale Onderwijsgids