Matthijs van Nieuwkerk, foto: Paulblank - http://www.postproduktie.nl/bekend.htm, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3448660

Matthijs van Nieuwkerk is tijdens de tiende en tevens laatste Uitgelicht van dit seizoen te gast bij hogeschool Windesheim in Zwolle. Op maandag 9 mei zullen journalistiekstudenten hem het hemd van het lijf vragen. Dit meldt Windesheim.

De komst van Van Nieuwkerk is bijzonder. Niet alleen omdat hij misschien wel de bekendste presentator van Nederland is, maar vooral omdat hij zelden tot nooit interviews geeft. September vorig jaar was er ophef over een interview met Van Nieuwkerk in Volkskrant Magazine, waarbij hij de vragen per sms en mail had beantwoord. “Ik ben nogal gereserveerd wat betreft lange interviews en als ik het doe, is het schriftelijk. Dan kan ik even nadenken, dat vind ik prettig”, zei hij hierover tegen NU.nl.

Van Nieuwkerk heeft grote bekendheid verkregen door zijn rol als presentator bij De Wereld Draait Door. (DWDD). In 2008, een jaar nadat het programma de Gouden Televizier-Ring won, besloot Van Nieuwkerk zich volledig op DWDD te gaan richten. Al jarenlang is het een van de best bekeken programma’s.

“We proberen Matthijs van Nieuwkerk al te bereiken vanaf het moment dat we met Uitgelicht zijn begonnen, want hij is voor velen van ons een voorbeeld. Zijn interesse reikt zo ver, dat hij altijd oprecht geïnteresseerd overkomt. Hij is een van de beste journalisten van Nederland. Ik kijk al een paar maanden uit naar het bezoek van Van Nieuwkerk aan Windesheim en heb erg veel zin in de show”, aldus Jasper Seidel, coördinator van Uitgelicht.

Van Nieuwkerk is maandag 9 mei te gast in Uitgelicht. De Windesheimstudenten zullen hem bevragen over zijn tijd bij Het Parool, zijn overstap van geschreven pers naar audiovisueel, het presenteren van DWDD en over zijn interviewtechnieken. De bijeenkomst is kosteloos toegankelijk en vindt plaats in het Auditorium van Windesheim. De deuren zijn geopend vanaf 10.00 uur, de show start om 10.30 uur. Aanmelden is gewenst. Dit kan op www.windesheim.nl/agenda.

© Nationale Onderwijsgids