Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en de Inspectie van het Onderwijs willen weten waaraan studenten die in deeltijd studeren behoefte hebben. Vooral als het gaat om flexibilisering van het onderwijs. De studentenbond en de inspectie organiseren daarom gezamenlijk een focusgroep voor deeltijdstudenten die hierover willen meepraten. De bijeenkomst vindt plaats op 11 april. Dit meldt de LSVb.

De organisatie nodigt deeltijdstudenten uit deel te nemen aan de focusgroep om te praten over twee centrale thema's: waarom mensen besluiten om naast hun werk nog te gaan studeren (of om te switchen van studies)  en wat de behoeftes zijn van deeltijdstudenten rondom flexibilisering. De bijeenkomst vindt plaats op 11 april op het hoofdkantoor van de LSVb in Utrecht.
 
Zowel het ministerie van Onderwijs als de hogescholen en universiteiten willen het deeltijdonderwijs weer aantrekkelijker maken voor volwassenen die zich willen bij- of omscholen. Door het onderwijs flexibeler te organiseren moet het voor mensen met een drukke baan of verantwoordelijkheden in het gezin makkelijker worden daarnaast toch een opleiding te volgen. Het ministerie heeft daarom geld vrijgemaakt voor een pilot met de flexibilisering van het deeltijdonderwijs. Diverse hogescholen en universiteiten hebben een aanvraag ingediend om deel te nemen aan het experiment. De Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie en de Onderwijsinspectie gaat nu bekijken of deze instellingen aan de voorwaarden voldoen.
 
Studenten die mee willen praten over de flexibilisering van het deeltijdonderwijs kunnen zich aanmelden via lvsb@lsvb.nl.
 
© Nationale Onderwijsgids