Logo_eng_logofc_uas

NHTV organiseert regelmatig korte lezingen - onder de noemer ‘Studium Generale’ - waarbij sprekers worden uitgenodigd een thema aan de orde te stellen en hierover in discussie te gaan met de aanwezigen. Prof. Dr. Bob de Graaff spreekt op de eerstvolgende Studium Generale op 10 maart over fundamentalisme, terrorisme en veiligheid. Dat meldt NHTV.

De Graaff is een expert op het gebied van nationale veiligheid en inlichtingen. Hij is hoogleraar ‘Intelligence and Security Studies’ aan de Universiteit Utrecht en bekleedt een leerstoel onder dezelfde naam bij de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Hij heeft boeken en artikelen gepubliceerd over inlichtingen- en veiligheidsdiensten, internationale betrekkingen, conflicten en oorlog.

De Graaff snijdt in zijn lezing 'Fundamentalist thinking, terrorism and safety' thema’s aan die zich toespitsen op vragen over fundamentalistisch denken, terrorisme, vrijheid van meningsuiting en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de recente terroristische aanslagen en het toenemend aantal mensen dat zich aansluit bij de gevechten in het Midden-Oosten voor een zaak die in hun ogen rechtvaardig en heilig is. Wat zijn de sociale, culturele en politieke oorzaken en gevolgen van fundamentalistisch denken en radicalisering? Welke implicaties heeft terroristische dreiging voor onze veiligheid?

De lezing vindt plaats op donderdag 10 maart 2016 van 12.15 tot 13.30 uur. Meer informatie over deze lezing kunt u vinden op de website van NHTV. 

© Nationale Onderwijsgids