Normal_cultuur_film__marleen

Het Fantastisch Kinderfilm Festival biedt kinderen van 2 tot en met 9 jaar de gelegenheid om de wonderlijke wereld van beeld en geluid te ontdekken. Dit jaar vindt de zesde editie van het festival plaats met als thema 'Kronkel en Slinger'. Op verschillende plaatsen in het land strijkt het rondreizende festival neer met films over reizen. Daarnaast beidt het festival op sommige plaatsen ook een scholenprogramma met workshops voor kinderen uit groep 1 t/m 4, zo valt te lezen op de website.

In dit scholenprogramma werkt het festival samen met de betrokken school aan een interactief project. Hierin kunnen kinderen zelf audio/visuele producties maken. 
Kinderen uit groep 1 t/m 4 van het basisonderwijs volgen een workshop, krijgen een rondleiding door het interactieve landschap op het festival en bezoeken een speciaal geselecteerde film uit het filmprogramma. In de filmzaal kunnen ze de première van de door henzelf geproduceerde film zien.
 
Het filmprogramma bestaat uit fantasievolle films die allemaal het thema 'reizen' in zich dragen. Enkele filmtitels zijn: 'De geur van worteltjes', 'Verhalen van de zee' en 'Het zakmes'.
 
Tickets voor het festival kosten 9 euro per persoon. Een ticket geeft toegang voor één film en daarnaast de workshops. Kaarten kunnen worden besteld via de filmhuizen waar de films worden vertoond. Meer informatie is te vinden op de website www.fantastischkinderfilmfestival.nl.