Normal_foto_voorstelling_credits_van_theatergroep_playback__2_

Op maandag 8 februari 2016 organiseren het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld en het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld een boeiende informatieavond over financiële opvoeding. De avond is bedoeld voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dat meldt het CJG Barneveld.

Het programma wordt verzorgd door Theatergroep Playback dat maatschappelijke thema’s (zoals alcohol, drugs, online pesten, seksualiteit en geld) bespreekbaar maakt. Zowel onder jongeren van 12 tot 18 jaar als hun ouders en docenten. Educatief en interactief theater vormt het speelse decor voor een confronterende en pakkende dialoog over thema’s die er toe doen.

Tijdens de informatieavond ondersteunt Playback ouders bij het vormgeven van hun financiële opvoeding, waarbij rekening wordt gehouden met het persoonlijke levensmotto en de eigen opvoedingsstijl van de aanwezigen. Er worden thema’s besproken als hoeveel geld heeft een puber eigenlijk nodig? Hoe ga je de terreur van zeuren (om extra geld) te lijf? En hoe geef je je kind financiële verantwoordelijkheid?

Playback maakt tijdens de informatieavond gebruik van ‘terugspeeltheater’. Dat is een techniek waarbij scenes opnieuw worden gespeeld op basis van informatie van de aanwezigen en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek het hun kind. De toegang voor de informatieavond is gratis. Via www.jfc.nl kunnen geïnteresseerde ouders zich aanmelden.

© Nationale Onderwijsgids