Normal_bijles__huiswerk__huiswerkbegeleiding

Tegenwoordig volgen veel mensen lessen via internet. Bijvoorbeeld bijlessen voor allerlei schoolvakken, muziekles, taalles en fotografie. Er zijn verschillende organisaties die online bijles geven in reguliere schoolvakken en steeds meer leerlingen blijken hier gebruik van te maken. Dat meldt de Telegraaf.

Tien jaar geleden zetten Hermen Meiners Bijlesned.nl op. Waar de organisatie toen begin met nul leerlingen zegt Meiners intussen te zijn gegroeid met meer dan 1000 procent. Bijlesned richt zich op bijna alle onderwijsniveaus, van basisonderwijs naar het hoger onderwijs. Meiners zegt ook een leerling van 82 jaar te hebben die via een deeltijdcursus zijn havodiploma wil halen.

Meiners benadrukt dat het een misverstand is dat het vrijheid-blijheid zou zijn tijdens online bijlessen. Volgens Meiners werkt een docent niet als de bekende stok achter de deur. “Zo werkte het misschien 20 tot 30 jaar geleden. Maar de maatschappij zit nu heel anders in elkaar. De lessen zijn heel strak georganiseerd en de ervaring leert ook dat leerlingen bij online lessen minder snel zijn afgeleid dan bij fysieke lessen. Waar bij fysieke bijlessen 65 tot 76 procent van de leerlingen slaagt, is dat bij online-lessen 93 procent”, aldus Meiners.

© Nationale Onderwijsgids