Normal_kinderboek_tosca_menten

Publiciste Bea Ros geeft op 6 januari een lezing over jeugdliteratuur in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Zij schreef het hoofdstuk over jongens- en meisjesboeken voor de nieuwe jeugdliteratuurgeschiedenis Een land van waan en wijs. Dit meldt het Nationaal Onderwijsmuseum.

De nieuwe geschiedenis laat zien hoe de (Nederlandse) jeugdliteratuur zich heeft ontwikkeld. Boeken speciaal voor meisjes of jongens nemen hierin een speciale plaats in. Zolang als er jeugdliteratuur bestaat, zijn er ook afzonderlijke meisjes- en jongensboeken. Bea Ros zal in haar lezing 'Boys wil be boys and girls will be girls' meer vertellen over de specifieke kenmerken van dit genre.

Bea Ros is onder meer redacteur van Leesplein 15+, een website over jongerenliteratuur, en van Literatuur zonder leeftijd. Ze schrijft artikelen over onderwijs, geschiedenis, cultuureducatie en literatuur. Zo was ze co-auteur van het handboek Jeugdliteratuur voor de beroepspraktijk.

De lezing 'Boys will be boys and girls will be girls' vindt plaats op woensdag 6 januari van 20.00 tot 22.00 uur in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Bijwonen van de lezing kost 7,50 euro per persoon en aanmelden kan via www.onderwijsmuseum.nl of door een mail te sturen naar info@onderwijsmuseum.nl.

© Nationale Onderwijsgids