Normal_studenten_conferentie_congres

De Onderwijsinspectie organiseert op 13 april 2016 in Maarssen weer het congres 'De staat van het Onderwijs'. Welke ontwikkelingen heeft de Inspectie van het Onderwijs het afgelopen schooljaar gezien? Wat heeft leraren, leerlingen én schoolleiders in 2014/2015 beziggehouden? Dat wordt bekend op het congres.

Op het congres ontvangen minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker het boek ‘De Staat van het Onderwijs 2015’ uit handen van inspecteur-generaal Monique Vogelzang. Ook nemen zij ‘De Staat van de Leerling’ , ‘De Staat van de Leraar’ en – nieuw – ‘De Staat van de Schoolleider’ in ontvangst.

Leerlingen, studenten, leraren, schoolleiders, bestuurders, andere onderwijsprofessionals, beleidsmakers en inspecteurs gaan op het congres met elkaar in gesprek over de belangrijkste onderwerpen uit de vier ‘Staten’, waarbij gezamenlijk gezocht wordt naar oplossingen voor knelpunten. Het congres is bedoeld voor onderwijsprofessionals of leerlingen die op de een of andere manier direct bij het onderwijs betrokken zijn en een actieve rol willen vervullen in het verbeteren van de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. De inspectie meldt dat meer informatie over het programma later bekend wordt gemaakt. Aanmelden kan hier

© Nationale Onderwijsgids