Normal_flickr_-_sebastiaan_ter_burg_-_jan_pronk__1_

Het Koning Willem I College organiseert deze week ‘de Week van de Rechten van de Mens’. Studenten doen bijvoorbeeld mee aan de schrijfactie van Amnesty International en bezoeken Nationaal Monument kamp Vught. Ter afsluiting komt op 15 december oud-minister Jan Pronk een lezing geven over mensenrechten. Dat meldt het Koning Willem I College. 

Ook in de lessen wordt aandacht besteed aan mensenrechten. Donderdag 10 december zal  oorlogsfotografe Marielle Uitert een lezing geven over haar werk. Het Koning Willem I College is een UNESCO-school en vindt basiswaarden en vastgelegde afspraken zoals de rechten van mensen zeer belangrijk. Daarom is ook oud-minister Jan Pronk uitgenodigd om een lezing te geven voor medewerkers en studenten over mensenrechten. Hij nam de uitnodiging graag aan. Jan Pronk weet veel over mensenrechten en de vluchtelingen problematiek vanuit zijn werk als hoogleraar en zijn werk voor de VN van 2004-2006.

Vooraf aan de lezing zal Jeanette Noordijk samen met een student de brieven en kaarten aanbieden aan vertegenwoordigers van Amnesty International. Deze brieven en kaarten zijn deze week geschreven voor mensen van wie de rechten geschonden worden. 

© Nationale Onderwijsgids