Normal_images__5_

Studenten van de Haagse Hogeschool kunnen sinds kort gratis een taalcursus Arabisch volgen. De cursus is in een initiatief van de opleiding Internationale Vrede, Recht en Veiligheid als antwoord op de toenemende belangstelling voor het Midden-Oosten onder studenten. Dit meldt het AD.

Joris Voorhoeve, lector aan de hogeschool en initiatiefnemer van de taallessen, merkte dat zijn studenten een “ongelooflijke interesse” hebben in Arabische landen. “Als je dan zo geïnteresseerd bent in de cultuur en taal van het Midden-Oosten, waarom dan ook niet de taal leren”, meent de lector.

Op de eerste cursusbijeenkomst vorige week kwamen al zo'n veertig studenten en medewerkers van de hogeschool af, maar ook mensen van buiten de school die via Facebook hoorden van de cursus. Zij krijgen les van de Syrische Kanti Swek die diverse dialecten van het Arabisch kent. Hij zal de cursisten echter het moderne standaard Arabisch leren waarmee zij zich overal in het Midden-Oosten verstaanbaar kunnen maken. Volgens de docent is het Arabisch geen makkelijke taal, maar “als je er genoeg tijd in stopt, is het prima te doen”.

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten en loopt nog tot en met eind januari. Dezelfde cursus wordt vanaf december ook op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden aangeboden.

© Nationale Onderwijsgids