Normal_rss_entry-18793

(ANP) - Techreus Google opent een digitale werkplaats in Eindhoven. Het Amerikaanse bedrijf wil daar de digitale vaardigheden van mkb'ers oppoetsen. Zelf spreekt Google in zijn blog maandag van "de mogelijkheid voor kleine bedrijven en zelfstandigen om het internet te gebruiken als een groeimotor".

Google zal in Eindhoven twee dagen lang aan meer dan duizend ondernemers in Eindhoven training in digitale vaardigheden geven. Google werkt hierbij samen met microfinancierder Qredits. Het koos voor Eindhoven als de "digitale hoofdstad" van Nederland, maar zal naar verloop van tijd ook andere steden in Nederland aandoen. Daar biedt het dan ook een onlinetrainingsplatform waar kleinere bedrijven en freelancers zich kunnen verdiepen in digitale vaardigheden.

Google heeft zichzelf als doel gesteld voor het einde van volgend jaar in 30.000 mensen te hebben opgeleid. Ook elders in Europa richt het bedrijf soortgelijke digitale werkplaatsen op. In totaal moeten de komende periode een miljoen mensen digitaal worden bijgespijkerd.

Google benadrukt dat het niet gaat om een fysieke werkplaats.