Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

Op 5 november vindt de landelijke conferentie 'Gemeente als partner in onderwijskansen' plaats. Tijdens de conferentie bezinnen de deelnemers zich op de samenwerking tussen het mbo en het gemeentelijk jeugdbeleid. Niet alleen tijdens de schoolloopbaan maar ook bij de overgang van mbo naar werk van jongeren in een kwetsbare positie. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) organiseert de conferentie samen met de MBO Raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in opdracht van het ministerie van Onderwijs. Dit meldt het NJi.

De conferentie is in de eerste plaats bestemd voor beleidsmedewerkers en coördinatoren in het mbo en bij de gemeente die zich bezighouden met onder meer zorg, passend onderwijs, voortijdig schoolverlaten en de aansluiting van onderwijs en werk voor kwetsbare jongeren.

Tijdens de opening interviewt PvdA-politicus en dagvoorzitter Marco Florijn bestuursvoorzitter Cees Brouwer van het ROC Rivor, wethouder Laurens Verspuij uit Tiel en en voorzitter Heske Groenendaal van de Bouwsociëteit Rivierenland. Daarna biedt een ruim aanbod aan workshops de mogelijkheid om concrete ervaringen en resultaten uit te wisselen. De conferentie wordt in goede banen geleid door studenten van het ROC Rivor.

Vorig jaar november kwamen gemeenten en roc's ook al bijeen om over dit thema te praten. Toen ontstond al snel het idee om de conferentie nogmaals te organiseren omdat door de veranderende wetgeving en nieuwe inzichten de ontwikkelingen snel gaan. Bovendien is de samenwerking tussen beide partijen nog lang niet overal vanzelfsprekend.

De conferentie vindt plaats op het ROC Rivor in Tiel. De kosten voor deelname bedragen 50 euro per persoon. Meer informatie over het programma en inschrijven via www.nji.nl/congressen.

© Nationale Onderwijsgids