Logo_loi

De online onderwijsinstelling LOI heeft voordeel bij de komst van vluchtelingen naar Nederland. De Syriërs hebben namelijk grote belangstelling voor het volgen van een cursus, extra scholing of een studie. Dat meldt De Telegraaf. 

Volgens LOI-directeur Marten Jan Kuipers zijn de vluchtelingen ambitieuze mensen die graag willen leren. “Het onderwijssysteem in Syrië was voor de oorlog van een goed niveau en ze zijn wel goed opgeleid, maar zien in dat ze extra onderwijs op maat nodig hebben om aan te sluiten op de vraag van de Nederlandse maatschappij”, zegt hij.

LOI bekijkt per aanmelding wat de vluchtelingen nodig hebben. De onderwijsinstelling is druk bezig om de diploma’s die ze meenemen te bekijken. Volgens Kuipers kunnen ze vervolgens voor sommige onderdelen vrijstelling krijgen. De Syriërs willen de lessen in het Engels, dus zoekt LOI naar Engelstalige docenten die hen online kunnen begeleiden.

Kuipers: “Een hbo-bachelor in de informaticahoek is de meest gewilde studie bij deze groep. Bij ons kunnen ze natuurlijk handig digitaal toch les volgen, ook als ze nog in een opvangkamp zitten. Bovendien is het collegejaar bij de hbo’s en universiteiten al begonnen en daar kunnen ze nu niet instromen.”

© Nationale Onderwijsgids