Logo_logo_logo__cid_81a1e26e7c0a4001a871250a06982507_faridpc

Woensdagavond 28 oktober 2015 in Vlaardingen geeft Marian van der Pauw van Stichting Aanzet een workshop over de Gordon-methode, een opvoedingsmethode om de communicatie tussen ouder en kind te verbeteren. De Gordon-methode is een opvoedingsmethode die door de Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon werd ontwikkeld. De methode gaat uit van gelijkwaardigheid en democratie in relaties. In de relatie tussen ouder en kind betekent dit dat de ouder het kind in zijn waarde laat en met respect benadert.

Marian van der Pauw is ervan overtuigd, dat deze aanpak de manier kan zijn om de communicatie in het gezin te verbeteren. Kinderen die niet willen luisteren of thuis bijvoorbeeld niet willen vertellen wat ze op school hebben beleefd, kunnen baat hebben bij deze communicatiemethode. Het systeem benadrukt een oplossingsgerichte aanpak van conflicten waarbij niet de één verliest en de ander wint, maar beide partijen positief uit ‘de strijd' komen.

In de workshop legt Marian van der Pauw uit hoe de methode werkt. In november start een Gordontraining van zes avonden bij Stichting Aanzet. De cursus is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 18 jaar. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon. Aanmelden kan door middel van bellen naar 010-2322111 of via info@stichtingaanzet.nl.

(Dit is een advertorial)