Normal_kind_computer_pc

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) organiseert op 14 oktober een symposium over het gebruik van digitale oefenprogramma's in het voortgezet onderwijs. Veel middelbare scholen zetten computerprogramma's in om de taal- en rekenvaardigheden van hun leerlingen te verbeteren. Op het symposium staat de effectiviteit van deze programma's centraal. Dit meldt NRO.

Onder leiding van dagvoorzitter dr. Joris Ghysels van de Universiteit Maastricht komen verschillende onderzoeken aan bod naar het effect van digitale oefeningen op de prestaties van leerlingen. Daarna volgt een discussie over de toepasbaarheid van de onderzoeksresultaten in de onderwijspraktijk en de toepassing van de oefenprogramma's zelf.

Het symposium wordt georganiseerd door interuniversitair onderzoeksinstituut TIER (Top Institute for Evidence Based Education Research) samen met verschillende scholengemeenschappen en Muiswerk Educatief. Het symposium vindt plaats in het kader van kennisbenutting NRO. De bijeenkomst vindt plaats op 14 oktober op het Dendron College in Horst. Aanmelden kan door een email te sturen naar carla.haelermans@maastrichtuniversity.nl.

© Nationale Onderwijsgids