Normal_rss_entry-9497

(ANP) - Anton Corbijn is op 25 september te zien in College Tour. De filmmaker en fotograaf wordt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag geïnterviewd door presentator Twan Huys en een zaal vol studenten. Dat heeft de NTR bekendgemaakt.

Corbijn fotografeerde de afgelopen dertig jaar zowat alle groten der aarde. The Rolling Stones, Nelson Mandela, Bono, David Bowie, Robert de Niro. Allemaal stonden ze voor de lens van Corbijn, die ze op zijn geheel eigen wijze vastlegde.

Tien jaar geleden begon Corbijn met het maken van films. Zijn debuut Control, over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis, sloeg meteen in als een bom. Voor zijn film The American strikte hij George Clooney voor de hoofdrol en in A Most Wanted Man speelde Philip Seymourr Hoffman zijn laatste rol. Life, over het leven van James Dean, komt in oktober uit.

De laatste uitzending van College Tour van het seizoen, op 2 oktober, heeft Denis Mukwege als gast. De Congolese arts zet zich al jaren in voor de hulp aan slachtoffers van seksueel geweld in zijn land. Mukwege is een van de kanshebbers voor de Nobelprijs voor de Vrede.