Normal_schrijven

De samenwerkende instellingen van het Taalnetwerk in Tilburg willen dat er meer hulp komt voor laaggeletterden in de regio. Laaggeletterden moeten betere ondersteuning krijgen in het wegwerken van hun taalachterstand. Het netwerk, waaraan ook het ROC Tilburg deelneemt, presenteerde gisteren aan wethouder Hendrickx en plan om voor 2028 de hulp met dertig procent te verhogen. Dit meldt Brabants Dagblad.

Het Taalnetwerk grijpt de landelijk week van de Alfabetisering aan om aandacht te vragen voor het taalachterstandsprobleem in de eigen regio. In Tilburg zijn naar schatting tussen de 21.000 en 23.000 mensen die problemen hebben met lezen en schrijven, zo'n dertien procent van het totaal aantal inwoners. Daarmee scoort Tilburg twee procent slechter dan het landelijk gemiddelde.

In Tilburg wonen relatief veel laagopgeleiden wat waarschijnlijk de oorzaak is van het hoge percentage laaggeletterden. Slechts 1500 Tilburgers krijgen op dit moment ondersteuning om hun taalachterstand weg te werken. Dat aantal moet voor 2018 met dertig procent zijn toegenomen, vindt het Taalnetwerk.

© Nationale Onderwijsgids