Normal_2855409611_8a2cb4f728_o
1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. Dat zijn 1,3 miljoen mensen. Een deel hiervan krijgt hulp van vrijwilligers om Nederlands te leren. Uitgeverij Muiswerk Educatief en digitale taaljuf Juffrouw Blom delen speciaal voor deze groep, tijdens de Week van de Alfabetisering, honderd taalaccounts uit die toegang geven tot meer dan 6.000 online taalopgaven, met uitleg en feedback. Dit melden de initiatiefnemers.
Op de pagina www.muiswerk.nl/tijdvoortaal staat een aanvraagformulier. De eerste 100 aanvragers ontvangen een jaar gratis toegang tot speciaal voor deze doelgroep geselecteerde taalmodules voor praktijkgericht lezen, begrijpend lezen, woordkennis en grammatica.
 
Begeleidt u iemand (een buurman, nicht, oom, collega) bij het leren van de Nederlandse taal? Of kent u iemand die dat doet? Ga dan naar www.muiswerk.nl/tijdvoortaal voor alle informatie over de gratis taalaccounts. 
 
De actie wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering. Stichting Lezen & Schrijven roept iedereen op om tijdens de Week van de Alfabetisering aandacht te vestigen op het probleem van laaggeletterdheid. 
 
© Nationale Onderwijsgids