Logo_logotvt2

De Week van de Alfabetisering gaat bijna beginnen. Dit jaar wordt de week van 7 tot en met 13 september gehouden. Centraal in de week staan activiteiten die de aandacht vestigen op het probleem van laaggeletterdheid. Dit meldt Tijd voor Taal. 

Laaggeletterden zijn mensen die in het dagelijks leven moeite hebben met het gebruik van taal. "Hun taalvaardigheid beperkt zich tot het lezen van eenvoudige teksten", vertelt een woordvoerder van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs. "Ze hebben moeite met lange en ingewikkelde teksten." In de afgelopen zeventien jaar steeg het percentage laaggeletterden in Nederland van 9,4 naar 12 procent.

Tijdens de Week van de Alfabetisering staan er allerlei activiteiten over taal op het programma. Organisaties door het hele land organiseren workshops, informatiemarkten, open lessen, voorleesactiviteiten en taallunches.

Iedere dag van de week staat dit jaar in het teken van een landelijke activiteit. Maandag staat in het teken van de Taallunchdag, dinsdag is de Gezinsdag, woensdag de Taalverkennersdag, donderdag de Gezondheidsdag en vrijdag de Bedrijvendag. 

Voor informatie kijkt u op tijdvoortaal.nl.

© Nationale Onderwijsgids