Normal_download__1_
De Rijksuniversiteit Groningen begint op 11 september met een nieuw project rond het thema Religie en Conflict. De activiteiten van het programma richten zich allemaal op docenten en scholieren. Centraal staat de vraag hoe de media-berichtgeving over radicalisering, fundamentalisme en jihad onze waarnemingen kleurt. Dit meldt de Rijksuniversiteit Groningen. 
De activiteiten voor scholieren richten zich op leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor leerlingen uit 4, 5 en 6 VWO is lesmateriaal beschikbaar over Religie en Conflict. Daarnaast is het mogelijk om een gastles te regelen met een religiewetenschapper. Op donderdag 7 april 2016 wordt er daarnaast een filmmiddag georganiseerd. Er worden dan twee korte colleges gegeven en de leerlingen krijgen een speelfilm te zien. Voor de bovenbouw-leerlingen is daarnaast een webklas beschikbaar. Ook wordt er op 4 november 2015 een scholierensymposium georganiseerd. 
 
Tevens worden er activiteiten voor leraren gehouden. Op 11 september wordt er bijvoorbeeld een docentenmiddag Religie en Conflict gehouden bij de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen van de RUG. Tevens is er een online MOOC beschikbaar voor docenten van het middelbaar onderwijs. Deze MOOC is een postacademische nascholing. 
 
Klik hier voor meer informatie. 
 
© Nationale Onderwijsgids