Normal_rss_entry-6161

(ANP) - De musical ANNE, over het leven van Anne Frank, is zo succesvol dat de voorstelling met drie maanden wordt verlengd. De musical loopt nu door tot en met december, heeft Theater Amsterdam donderdag laten weten. Producent Imagine Nation en de Stichting Educatief Programma ANNE bieden het project ANNE aan. Dit educatieve programma is erop gericht om bij leerlingen het besef van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust te vergroten.

ANNE heeft al 250.000 bezoekers getrokken. De musical wordt gespeeld in het Theater Amsterdam, dat speciaal voor deze voorstelling is gebouwd. In het decor is het Achterhuis, waar Anne Frank ondergedoken zat, nauwkeurig nagebouwd.

"Het geheel van het indringende verhaal en de levensgrote decors spreekt het publiek tot de verbeelding. We zijn trots dat we dit belangrijke verhaal al zo lang mogen doorvertellen'', zegt theaterdirecteur Jeroen Tielens.

De Stichting Educatief Programma ANNE werft fondsen bij particulieren en het bedrijfsleven om schoolklassen onder de naam 'Project ANNE' kosteloos naar de voorstelling ANNE te kunnen laten gaan. Volgens de stichting is juist het eigentijdse theaterstuk ANNE in staat om het belang van het verhaal van Anne Frank aan een nieuwe generatie door te geven. Een lesbrief over de achtergronden maakt deel uit van dit project. Dit digitale lesmateriaal is ontwikkeld door het Joods Historisch Museum (JHM) en producent Imagine Nation. Al zo'n 2.000 schoolkinderen zijn gratis met het lespakket naar ANNE geweest.