Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

De gemeente Gouda en de Voedselbank Gouda organiseren op woensdag 4 november een stadsconferentie over armoede. Deze is bedoeld voor iedereen die zich inzet (of wil inzetten) voor mensen en kinderen in armoede. De organisatoren roepen onder meer scholen op om naar de conferentie te komen om het armoedebeleid te bediscussiëren. Dit meldt de Gemeente Gouda. 

De Voedselbank Gouda reikt iedere week ruim 400 pakketten uit aan mensen die niet voldoende geld hebben om voor zichzelf en hun gezin te zorgen. Op de stadsconferentie is preventie een centraal thema. Vragen die aan bod komen zijn: kunnen we armoede voorkomen als we in Gouda meer of anders samenwerken om armoede te bestrijden? Hoe zorgen we ervoor dat mensen geen torenhoge schulden meer hebben of krijgen? Zijn er manieren om te voorkomen dat volwassenen en kinderen door armoede te maken krijgen met sociale uitsluiting?
 
De conferentie vindt op woensdag 4 november 2015 tussen 10.00 uur en 15.00 uur plaats in het Huis van de Stadgraag. De organisatoren roepen (hulpverlenings)organisaties, verenigingen, ondernemers, scholen, kerken en moskeeën, ervaringsdeskundigen en regiogemeenten op om naar de conferentie te komen. Het doel van de stadsconferentie is om afspraken te maken over wie wanneer welke activiteiten ontplooit om armoede in Gouda en omgeving te bestrijden. De conferentie is bedoeld voor iedereen die zich inzet (of wil inzetten) voor mensen in armoede.
 
© Nationale Onderwijsgids