Normal_images

Fontys Hogeschool Journalistiek Tilburg gaat vanaf september samen met glossy Grazia een cursus beautyjournalistiek aanbieden. In acht bijeenkomsten leren de deelnemers alles over de beautywereld van docenten die zelf in de mode- en/of journalistiekbranche werken. Dit meldt Grazia.

De cursus is toegankelijk voor (beginnende) journalisten, bloggers en andere belangstellenden voor het thema beauty in de journalistiek. De cursisten krijgen onder meer les van visagiste Xelly Cabau van Kasbergen, Beautygloss-blogster Masha Feoktistova en Mies de Vries, hoofdredactrice van Grazia. Naast theorielessen bestaat de cursus uit schrijfopdrachten die de deelnemers thuis moeten uitvoeren. Daarnaast bezoeken de cursisten en docenten een perspresentatie.

De cursus is ontwikkeld in samenwerking met tekstbureau Mevrouw van Dale. De belangrijkste journalistieke genres die aan bod komen zijn het nieuwsbericht, verslag, interview en schrijven voor een blog. Daarbij is er ook veel aandacht voor beeld en social media. De cursisten krijgen individuele feedback van bekende beautyjournalisten. Aan het eind van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. De cursus vindt plaats in het hoofdgebouw van mediabedrijf Sanoma in Hoofddorp. Kosten voor deelname zijn 750,- euro. Aanmelden kan via fontys.nl.

© Nationale Onderwijsgids