Normal_south-goodwin

Op 8 september vindt in Amsterdam de conferentie 'Een leven lang hoogbegaafdheid in ontwikkeling' plaats. De conferentie wordt georganiseerd door Informatiepunt Onderwijs & Ontwikkeling (SLO) en het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV). Keynote speaker Dr. James Webb heeft diverse toonaangevende boeken over hoogbegaafdheid op zijn naam staan. Zijn nieuwste boek, Searching for Meaning, sluit aan op het thema 'betekenisvol leven' dat centraal staat op de conferentie. Dit meldt SLO.

De conferentie is toegankelijk voor een brede doelgroep, zowel ouders van hoogbegaafde kinderen en hoogbegaafde volwassenen als professionals die werken in het onderwijs of de hulp- en dienstverlening en daar in aanraking komen met hoogbegaafden. De conferentie belicht ontwikkeling gedurende de levensloop bij hoogbegaafde mensen.

Dr. James Webb zal de keynote lezing verzorgen. Webb wordt beschouwd als een van de 25 meest invloedrijke psychologen van Amerika rond het thema hoogbegaafdheid en onderwijs. In 1981 richtte hij de non-profit organisatie SENG op die zich in workshops, trainingen en conferenties richt op de emotionele behoeften van hoogbegaafde kinderen.

Na de lezing van dr. Webb zijn er drie rondes van workshops en lezingen waaruit deelnemers kunnen kiezen. De onderwerpen zijn onder meer: hoogbegaafdheid in passend onderwijs, betekenisvol leren in primair en voortgezet onderwijs, ouderschap van een hoogbegaafd kind, conflicten op school, aandacht voor hoogbegaafde senioren en een nieuwe perspectief voor 'high-potential drop-outs'.

De conferentie vindt plaats op 8 september 2015 vanaf 9 uur in het Regardz Planetarium Amsterdam. Deelname kost 95,- euro. Aanmelden kan tot 25 augustus via talentstimuleren.nl.

© Nationale Onderwijsgids