Normal_verstandelijke_gehandicapt_kind__down_handicap__isabella_2420

De afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) steeds complexer geworden. Tijdens het 6e jaarcongres wordt stilgestaan bij evidence based practice bij jeugdigen met LVB als het gaat om het verminderen van gedragsproblemen. Zo wordt besproken welke behandelprogramma's effectief blijken. Dat meldt het LVB congres.

Kinderen en jongeren met een LVB overschatten zichzelf vaak en willen niet onderdoen voor anderen. Daardoor hebben ze de neiging zorg en ondersteuning te mijden. Ook hun omgeving zou te vaak overschatten, waardoor kinderen en jongeren met een LVB worden overvraagd. Hierdoor ontstaan nog meer problemen en frustraties die uiteindelijk tot gedrags- of verslavingsproblemen of zelfs tot criminaliteit kunnen leiden.

Tijdens dit congres gaan ervaren sprekers in op het verbeteren van herkenning, screening en begeleiding van deze kwetsbare groep van kinderen en jongeren met een LVB. Bijvoorbeeld Robert Didden, bijzonder hoogleraar 'Intellectual Disabilities, Learning and Behaviour' gaat het hebben over effectieve interventies voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking. Het congres is onder meer bedoeld voor professionals werkzaam in het (speciaal) onderwijs, verslavingszorg en jeugdzorg. Meer informatie over het congres en aanmelding is te vinden op de website lvbcongres.nl.

© Nationale Onderwijsgids