Normal_internet_verslaving_meisje_achter_computer_sociale_netwerk_sites

Vandaag wordt de Mediawijzer.Netwerk Experience (MNX) georganiseerd in Hilversum. Hoofdvraag van deze bijeenkomst is: 'Hoe ziet mediawijsheid anno 2025 er uit?' Tijdens deze bijeenkomst ontvangt Simone Walvisch, vice-voorzitter van de PO-Raad, het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport van de monitor Jeugd en Media 2015 die vandaag is gepubliceerd door Mediawijzer.net en Kennisnet. Dat meldt Mediawijzer.

Een nieuwe generatie staat op in een nieuwe (digitale) samenleving. Deze generatie is naast mediagebruiker ook mediamaker. Wat betekent dit voor de mediawijsheid van een kind en zijn of haar opvoedomgeving? En welke (nieuwe) competenties hebben kinderen nodig om de komende tien jaar hun talenten te ontwikkelen? Dit zijn vragen die op deze bijeenkomst besproken worden. De dag werd geopend met een indringende schets van de toekomst door trendwatcher en futurist Tony Bosma.

Verder spreken Helprich ten Heuq en Peter Nikken van Hogeschool Windesheim over pedagogische uitdagingen van de toekomst: hoe kinderen socialiseren en opgroeien in een gemedialiseerde samenleving. Ook Ingrid Brummelman van Onderwijs 2032 komt aan het woord. Zij gaat het hebben over een onderzoek naar onderwijs van de toekomst: wat moeten de kinderen die nu voor het eerst naar school gaan leren om toegerust te zijn voor de samenleving van de toekomst?

Aan het einde van de dag maakt Remco Pijpers van Kennisnet de eerste resultaten van de Monitor Jeugd en Media 2015 bekend. 

© Nationale Onderwijsgids