Normal_kind_strand_vakantie23534

GGZ Friesland en de Leeuwarder Courant organiseren maandelijks een lezing over een psychische aandoening. De Publieksacademie van vanavond staat in het teken van Autisme. Specialisten van GGZ Friesland en ervaringsdeskundigen vertellen over de impact die een Autisme Spectrum Stoornis heeft op iemands leven. Voor het eerst zal de academie live in 360 graden video te volgen zijn. Dit meldt GGZ Friesland. 

Op maandag 15 juni om 20.00 uur wordt de Publieksacademie 'Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef' live in 360 graden video uitgezonden via de website van de Leeuwarder Courant. "Bij elke Publieksacademie zit de zaal helemaal vol, daarom besloten we de lezingen ook live uit te zenden," aldus Louwra Weisfelt, manager Marketing, Communicatie & Innovatie van GGZ Friesland. "Bij de komende Publieksacademie gaan we een stapje verder. Mensen kunnen met hun computer, tablet of telefoon virtueel in de zaal stappen en de Publieksacademie live meemaken." De kijkers thuis kunnen hun vragen aan de gasten stellen via Twitter met behulp van de #publieksacademie. 

'Ze zeggen dat ik in mijn eigen wereld leef' is het thema van de lezing van vanavond. Veel mensen beweren 'een beetje autistisch te zijn', maar weinig mensen weten precies wat een autisme spectrum stoornis (ASS) inhoudt en wat de impact van autisme op iemands leven is. Tijdens deze Publieksacademie spreken drie experts op gebied van autisme: Frans Huitema, psychiater GGZ Friesland, Bianca Klop, psychiater Synaeda en Martine Stel, GZ-psycholoog Kinnik. Het panel wordt versterkt door ervaringsdeskundige Richard Duinkerken.
 
© Nationale Onderwijsgids