Normal_werk_studie_studeren_jongeren

De VO-raad is een pilot gestart om de doorstroomdata voor scholen te verzamelen. Deze informatie moet scholen helpen om de doorstroom van leerlingen naar het vervolgonderwijs verder te versoepelen. De pilot is bedoeld voor middelbare scholen en instellingen voor vervolgonderwijs. Dat meldt de VO-raad.

In totaal zijn er drie pilotclusters. Elk van deze clusters bestaat uit drie werkbijeenkomsten. Deze vinden plaats tussen eind september en begin december. De deelnemers van de pilots gaan onder begeleiding van experts aan de slag met het verzamelen en analyseren van data rondom de doorstroom van vervolgonderwijs in het voortgezet onderwijs. Vragen die hierbij centraal staan zijn: hoe doen uw leerlingen het in het vervolgonderwijs? Hoe ervaren ze de overstap? En waar lopen ze tegenaan? Aan de hand van de verzamelde gegevens kijken de deelnemers of verbeteringen mogelijk zijn in het doorstroomproces en welke rol de school hierin heeft.

Scholen en instellingen voor vervolgonderwijs die deel willen nemen aan de pilot kunnen zich tot en met 4 september aanmelden. Meer informatie over de pilot en het aanmeldingsformulier is te vinden op de website van de VO-raad. 

© Nationale Onderwijsgids