Normal_vergrootglas_loep_vergroten_onderzoek

Dit jaar vinden de Onderwijs Research Dagen plaats op 17, 18 en 19 juni in Leiden. Dit is een jaarlijks Vlaams-Nederlandse conferentie over onderwijsonderzoek. Het thema dit jaar is 'Verleidend onderwijsonderzoek: de sleutel naar succes'. Voorafgaand aan de conferentie, op 16 juni, organiseert het ICLON een seminar over beleid en praktijk van het opleiden van docenten. Dat meldt Universiteit Leiden.

Het seminar wordt gegeven door professor Marilyn Cochran-Smith van het Boston College in de Verenigde Staten. De voertaal van het seminar is Engels. De organisatie van het seminar en de conferentie zijn in handen van ICLON, deze organisatie zorgt voor de verbinding tussen onderwijskennis en onderwijspraktijk.

Het thema van de conferentie staat voor het streven om onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden door hoogwaardig, spannend en relevant onderzoek te doen. Op basis van onderzoek moet het onderwijs verder ontwikkeld worden. Een aantal keynote sprekers zijn Marilyn Cochran-Smith en Janke Cohen-Schotanus van de faculteit Medische Wetenschappen/UMCG aan de Rijksuniversiteit Groningen. Meer informatie over de conferentie is te vinden op de website van ORD2015.nl.

© Nationale Onderwijsgids