Normal_mbo_leerbedrijf_techniek

Van 31 mei tot en met 6 juni wordt de Dutch Technology Week georganiseerd. Deze week is erop gericht om iedereen technologie te laten beleven en ervaren. Ook vliegbasis Volkel doet hier aan mee om eventuele toekomstige studenten kennis te laten maken met techniek bij de luchtmacht. Dat meldt de Koninklijke Luchtmacht.

Een groep van zo'n 23 mbo- en hbo-studenten heeft de vliegbasis bezocht. Hier vertelde een technisch officier over zijn werk en opleiding. Ook kregen de studenten een rondleiding in de hangaar. Tijdens deze rondleiding langs diverse F-16's vertelden vliegtuigonderhoudsmonteurs over hun werk.

Defensie voert hard campagne om studenten te trekken naar de luchtmacht, landmacht of marine. De krijgsmacht heeft een groot aantal vacatures, met name technische, die open staan. Zij proberen hier studenten voor te interesseren. Wanneer studenten voldoen aan de aanstellingsvoorwaarden kunnen ze een Leerovereenkomst krijgen waarmee ze verzekerd zijn van een baan bij de marine of de luchtmacht. De student volgt dan een vereiste technische studie op het mbo, hbo of de universiteit. De studiekosten worden door Defensie betaald. 

© Nationale Onderwijsgids