Logo_onderwijsraad_logo

Alleen vandaag nog kunnen ouders, docenten, schoolleiders en andere belangstellenden zich aanmelden voor de onderwijsdialoog op 12 juni in Utrecht. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Onderwijsraad in het kader van de voorbereidingen van een advies aan de Eerste Kamer en richt zich op het basis- en voortgezet onderwijs. Dat meldt de Onderwijsraad.

Hoe kun je als school zichtbaar maken wat de inspanningen en opbrengsten zijn op terreinen van brede vorming, socialisatie, actief burgerschap en individuele ontplooiing? Dat is een van de vragen die centraal staat tijdens de onderwijsdialoog. Vanuit de overheid en de onderwijspraktijk zou de wens zijn om de onderwijskwaliteit in bredere zin zichtbaar te maken. De Onderwijsraad buigt zich, op verzoek van de Eerste Kamer, over de vraag hoe onderwijskwaliteit in bredere zin zichtbaar gemaakt kan worden.

De Onderwijsraad wil ter voorbereiding op het advies graag in gesprek met ouders, leraren, schoolleiders, onderzoekers en andere belanghebbenden. Tijdens de bijeenkomst gaan raadsleden dan ook met experts en het publiek in gesprek. De bijeenkomst bestaat uit twee rondes van ieder drie parallelsessies, deze worden inhoudelijk vormgegeven rondom drie thema's: de betekenis van onderwijskwaliteit in bredere zin, het in beeld brengen van onderwijsinspanningen en uitkomsten en de rol van externe en interne sturing op (aandacht voor) onderwijskwaliteit in bredere zin.

Meer informatie over de bijeenkomst is te vinden op de website van de Onderwijsraad. Hier is ook een link te vinden om de e-mail te sturen waarin geïnteresseerden zich (alleen vandaag nog) kunnen aanmelden. 

© Nationale Onderwijsgids