Normal_congres_publiek__compfight_

Het jaarlijkse congres van de PO-Raad is dit jaar op 11 en 12 juni in Papendal bij Arnhem. Hierin staan een aantal vragen centraal: Hoe bereiden wij onze kinderen voor op de toekomst? Wat moeten zij straks weten en kunnen? En wat moeten wij daarom nu weten en kunnen? Donderdag 11 juni is alleen voor leden van de PO-Raad. Vrijdag 12 juni is ook voor andere geïnteresseerden. Dit meldt de PO-Raad.

Op donderdag 11 juni vertelt Belgische pedagoog Dirk van Damme vanuit een internationaal perspectief over de uitdagingen rond governance, innovatie en reform in het onderwijs. Daarna gaat hij het gesprek aan met Monique Volman, hoogleraar Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het gesprek gaat over wat zijn de raakvlakken, wat zijn de aanknopingspunten en wat zijn de lessen voor de Nederlandse schoolbesturen?

Op vrijdag 12 juni wordt het programma geopend door professor Frits van Oostrom. Daarna worden er verschillende masterclasses en workshops aangeboden. Ook is er een informatiemarkt te bezoeken. Jan-Henk Bouman houdt een afsluitend woord over trendverkenning. De dag gaat om 9.00 uur van start en eindigt om 16.15 met een borrel.

Leden, schoolleiders en andere geïnteresseerden van wie het bestuur lid is van de PO-Raad betalen de ledenprijs. Deelname congresprogramma vrijdag kost voor hen 215 euro. Voor niet-leden kost het dagprogramma vrijdag 320 euro. Aanmelden voor het congres kan via de website, hier is ook meer informatie over het congres te vinden en een overzicht van alle prijzen.

© Nationale Onderwijsgids