Logo_koninklijke_kentalis_logo

De Taaltrein van Kentalis bestaat dit jaar tien jaar. Ter gelegenheid daarvan vindt op 21 april in Zwolle een informatieve avond plaats voor professionals die werken met jonge kinderen. De vroegbehandeling voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) staat deze avond centraal. Dit meldt vakblad Vroeg.

Kentalis kijkt op deze avond terug naar een aantal ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar binnen de Taaltrein in Zwolle. Hierbij valt te denken aan uitbreiding van het behandelaanbod en de toevoeging van individuele logopedische behandeling. Tijdens de bijeenkomst wordt ook ingegaan op vragen als: wat is TOS? En hoe herken je kinderen met een TOS? Aan de hand van beeldmateriaal wordt bekeken wat Interactief Voorlezen binnen de Taaltrein inhoudt. Ouders zullen hierbij aan het woord komen en hun ervaringen delen, over onder andere het behandelingstraject.

Met de Taaltrein biedt Kentalis vroegbehandelingen voor het verbeteren van de spraak en taal bij peuters met een TOS. Hierbij staat communicatieve problematiek op de voorgrond. Kinderen met TOS hebben baat bij een intensieve behandeling. Ouders worden hierbij nauw betrokken.

Aanmelden voor de informatieve avond kan tot uiterlijk 3 april via infotaaltreinzwolle@kentalis.nl, onder vernoeming van 'infoavond 21-4' en de naam van de deelnemer en organisatie. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 22.15 uur. Deelname is gratis.

© Nationale Onderwijsgids