Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_student_langstudeerder_studie_lezen_boeken_cursus_thuisstudie

Vandaag wordt officieel de website laatsteplekken.nl gelanceerd. Via deze site kunnen mensen zich aanmelden voor een cursus of training met flinke korting op het inschrijvingsgeld. Volgens Paul Schrama, een van de oprichters van het boekingsplatform, kan de website een uitkomst bieden voor zowel cursisten als opleiders en werkgevers. Dit meldt Metronieuws.

Het concept is vergelijkbaar met het boeken van last-minute vakanties of vliegreizen; de laatste beschikbare plaatsen worden aangeboden met kortingen tussen de twintig en tachtig procent. Belangstellenden kunnen gratis gebruik maken van de website. De oprichters verwachten nog dit jaar zo'n 15.000 plekken voor cursussen en trainingen aan te kunnen bieden.

“De omzet binnen het niet-bekostigde onderwijs is de laatste jaren gehalveerd”, zegt Paul Schrama. “Die daling is niet vreemd, aangezien de opleidingsbudgetten bij veel bedrijven al jaren afnemen. Door de laatste plekken van trainingen in te vullen met korting, heeft de opleider vaker een winstgevende volle klas. De kans dat de opleiding of cursus doorgaat, neemt voor de deelnemers toe. Als werkgevers betalen, halen zij door de besparing op de laatste plekken meer uit hun opleidingsbudget. Als consumenten betalen, profiteren zij bij de laatste plekken zelf”. Overigens kunnen via het platform ook reguliere plekken voor opleidingen worden aangeboden, met een korting tot 50,- euro.

© Nationale Onderwijsgids