Normal_ronald-plasterk

Op woensdag 25 februari verzorgt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een gastcollege aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De minister spreekt op uitnodiging van het dispuut Ius Mobile en de Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) over de inrichting van Nederlands als koninkrijk. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Sinds oktober 2010 heeft Nederland een nieuwe staatsrechtelijke verhouding. Plasterk zal vanuit juridisch perspectief college geven over de herinrichting. Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier landen: Nederland, Curaçao, Aruba en Sint maarten. De drie Caribische eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn sinds 2010 deel van Nederland als 'bijzondere gemeenten'. Plasterk zal in zijn lezing ook ingaan op het Statuut van het Koninkrijk dat nu 60 jaar bestaat.

Het gastcollege is zowel toegankelijk voor studenten en medewerkers van de universiteit als belangstellenden van buitenaf. Aanmelden kan via het inschrijvinfsformulier op www.jfr.nl.

© Nationale Onderwijsgids