Normal_leerling_docent_leerkracht

Op 9 april 2015 houdt de Nederlandse Vereniging Schooldecanen – Nederlandse Vereniging Leerlingbegeleiders (NVS-NVL) een 50-jarig jubileumcongres in de Tivoli Vredenburg. Het congres start om 9:15 uur. Wat centraal staat is de toekomst: hoe zit het onderwijs eruit in 2025? Maar ook wat er de afgelopen 50 jaar bereikt is en waar de organisatie de komende 10 jaar naar toe wil. Zo meldt NVS-NVL.

Het congres begint, na de opening, met een statement 'met het oog op morgen' van Paul Rosenmöller (VO-Raad), Jan van Zijl (MBO Raad) en Michaël van Straalen (MKB Nederland). Er is onder andere een lezing van Paul Verhaeghe, een Belgische hoogleraar klinische psychologie, over de relatie tussen de manier waarop de maatschappij is veranderd en het effect daarvan op identiteitsvorming bij leerlingen. Directeur Voortgezet Onderwijs van het ministerie van OCW, Christianne Mattijsen, kijkt naar de toekomst vanuit het perspectief van de overheid. Cultuurinnovator Jef Staes sluit het congres. Op een ontnuchterende wijze maakt hij duidelijk dat het huidige onderwijssysteem niet alleen tekortschiet maar ook de evolutie naar echt creatief ondernemerschap in de weg staat.

Leden van de NVS-NVL betalen €95,- en kunnen zich met hun lidnummer opgeven. Voor niet-leden zijn de kosten €145 en zij kunnen zich hier aanmelden.

© Nationale Onderwijsgids