Logo_logo-logavak

Logavak Opleidingsgroep organiseert op 14 januari 2015 de een-daagse cursus 'Presentatie en communicatietechnieken voor jongeren'. De cursus is bedoeld voor docenten, opleiders, cursusleiders en hulpverleners die trainingen en cursussen geven aan jongeren. In de cursus leren de deelnemers onder meer hoe zij kunnen zorgen dat hun training goed aansluit bij jongeren.

Docenten Kirsten Barkmeijer en Johan Brokken van Logavak stellen dat ervaring de beste manier is om informatie op jongeren over te dragen: real life learning. Door te oefenen in de praktijk leren de jongeren omgaan met uiteenlopende situaties. Door de praktijkoefeningen daarna te bespreken krijgt de jongere inzicht in welk gedrag effectief is.

In de cursus leren docenten, trainers en hulpverleners hoe ze deze methode kunnen toepassen om contact te maken met hun doelgroep en ervoor te zorgen dat de jongeren daadwerkelijk aan de slag gaan met de opgedane kennis. De cursisten ervaren zelf hoe ze het beste creatieve werkvormen kunnen inzetten om jongeren te stimuleren hun overtuigingen en gedrag te veranderen.

Logavak is gespecialiseerd in bij- en nascholing voor professionals in onder meer GGZ, jeugdzorg, onderwijs en kinderopvang. Voor de cursus wordt het boek 'Werk aan de winkel' als handboek gebruikt. De cursus vindt op 14 januari plaats in het pand aan de Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht. De kosten voor deelname bedragen 295,- euro per persoon. Deelnemers krijgen een certificaat van Logavak Opleidingsgroep. Inschrijven kan via de website van Logavak.

© Nationale Onderwijsgids