Logo_download

Het boek ‘Kenau’ van Tessa de Loo is uitgekozen tot voorleesboek, waaruit op zaterdag 20 december minimaal 2500 mensen in de Bibliotheek Haarlem Centrum (Gasthuisstraat 32) elk één zin gaan voorlezen. Gezamenlijk gaan ze een poging wagen om het wereldrecord Aaneengesloten Voorlezen te verbreken. De opbrengst, elke deelnemer betaalt hiervoor € 4,-, komt geheel ten goede aan de actie van 3FM Serious Request 2014. Dit meldt de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. 

De uitgeverij van het boek Kenau, schenkt geheel belangeloos één exemplaar van het boek aan elke 100ste deelnemer van het voorlezen. De Bibliotheek heeft iedereens deelname aan deze actie hard nodig. Zij zoeken nog mensen die voor willen komen lezen. Geïnteresseerden kunnen zich als voorlezer aanmelden via www.haarlemleestvoor.nl voor één van de tijdsblokken. Elk van deze blokken duurt 30 minuten waarin ze worden gevraagd één zin uit het boek voor te lezen. 
 
De bibliotheek organiseert op zaterdag 20 december niet alleen de voorleesactie. Bezoekers kunnen in de beginnersworkshop ook een kerstbal met een eigen naam erop in 3D printen. Ook is er een kerstmarkt op het Doelenplein. Kinderen genieten volop van een speciaal kinderprogramma.
 
© Nationale Onderwijsgids