Foto Abdelkader Benali – fotograaf: Barbara Kerkhof
De gehele maand november staat tijdens Nederland Leest het boek ‘Een vlucht regenwulpen’ van Maarten het Hart in de belangstelling. Zondag 30 november is Abdelkader Benali bij Bibliotheek Breda. In een lezing over kijken naar jezelf en kijken naar de wereld refereert hij aan ‘Een vlucht regenwulpen’. Tijdens Nederland Leest geeft de bibliotheek dit boek cadeau (zolang de voorraad strekt). Dit meldt de Bibliotheek Breda. 
 
Abdelkader Benali maakte in 2012 het tv-programma Benali Boekt Een vlucht regenwulpen. Hij was zeer over het boek te spreken: “Een vlucht regenwulpen gaat over een jongeman die zich losmaakt van zijn religieuze achtergrond. Dat klinkt herkenbaar. In ‘jezelf losmaken van iets’ zit besloten dat je al die tijd vast hebt gezeten. En toch verwijzen vele auteurs met een religieuze achtergronden naar de inspirerende en beslissende invloed die religie op hun werk heeft gehad. In mijn lezing ga ik in op de dubbele gevoelens van het losmaken: bevrijding en melancholie. Gevoelens waar ik, sinds ik mij heb losgemaakt, mee rondloop en nooit meer van loskom. Wie ben ik? En waar raken boek en mens elkaar? Een lezing over kijken naar jezelf en kijken naar de wereld.”
 
Tijdens de lezing is er speciaal voor kinderen een gratis creatieve workshop door docenten Nieuwe Veste. In de pauze verzorgen Petra Sanders (hobo) en Emma Sanders (viool) een muzikaal programma.
 
Toegang: € 10,00 / € 8,50 bibliotheekleden en leerlingen Nieuwe Veste
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptiebalie, boekhandel van Kemenade & Hollaers en online via www.bibliotheekbreda.nl.
 
© Nationale Onderwijsgids