Normal_kind_rennen_blij_vrolijk_geluk_gelukkig

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseert 1 oktober het 'Gezonde Brede School'-congres. In diverse lezingen en workshops staan sport, bewegen en een gezonde leefstijl op en rond de school en de kinderopvang centraal. In samenwerking met onder meer NOC*NSF, Jantje Beton en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen komen onderwerpen aan bod zoals het Gezonde Schoolplein en sport voor leerlingen met een beperking in het passend onderwijs. Dit meldt Bredeschool.nl.

Het congres vindt plaats op het centrum voor topsport Papendal in Arnhem. Voorzitter Rinda den Besten van de PO Raad zal de bijeenkomst openen met een lezing over een gezonde onderwijsomgeving. Deelnemers kunnen daarna de pledge 'Alles is Gezondheid' ondertekenen. Hoogleraar Jeugdsport Chris Visscher van de Rijksuniversiteit Groningen zal daarna uitleggen wat de invloed is van beweging en een gezonde leefstijl op de ontwikkeling van kinderen. Vervolgens kunnen de aanwezigen kiezen uit veertien verschillende workshops in twee rondes.

Thema's als bewegingsonderwijs voor leerlingen met een beperking en het Gezonde Schoolplein komen aan bod maar ook onderwerpen als ouderbetrokkenheid, pesten en actief leren (in plaats van het verplichte stilzitten in de klas) passeren de revue. Het volledige aanbod van workshops is te vinden op de website bredeschool.nl. Deelname kost 75,- euro per persoon. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website. Meer informatie over het congres is te vinden in de flyer.

© Nationale Onderwijsgids